Tada!



Här kommer Oskars resultat av veckans utmaning! Tyvärr kan inte Tanja ladda upp sitt klipp idag pga datorstrul. Sånt gillar vi inte!


Bygg starka vänskaper!

♥Det finns mycket som är viktigt i vänskap, det är viktigt att finnas där för varandra, att ställa upp i vått och torrt, att kunna skratta tillsammans. Det finns mycket viktigt. Men en sak som är otroligt viktigt är att tro på varandra! Tro på varandras drömmar och stötta varandra. Oskar har stöttat mig många gånger och verkligen trott på mina drömmar. Och det är jag otroligt tacksam för!

Så tro på eran vänner och deras drömmar!! ♥

Kramar

/ Tanja


Mamma hade visst rätt



Där ser ni - det finns någon för alla.

Du måste bara bli känd via Bonde söker fru först

/Oskar

Uppfinnare Tanja!




Diskuterar mina nya matvanor med en vän

Tanja "Istället för glass fryser jag in yougurt blandat med lättmjölk och lite grädde. Gott och betydligt nyttigare"
Vän "Ja men alltså... det är ju en skitbra ide! Du borde börja producera det! Du kommer bli rik!!!!!!"
Tanja "Eham... alltså...eham"


För en gångs skull är det inte jag!

Hoppas er lördag har varit F A N T A S T I S K!

/ Tanja


Man vet aldrig vad som döljer sig i mörkret




Är du rädd när du är ute ensam på kvällen/natten och för vad i så fall?

Sexymama-Oskar: Det är klart att man är rädd. En liten bögpojk som jag är rädd att för att bli rånad och misshandlad pga både min härkomst och läggning. Därför går jag alltid med en köttyxa i byxorna!

Tanja: Rädd och rädd... jag vill inte vara rädd. Men jag är det. Fram tills jag var 17 levde jag i en bubbla och vägrade vara rädd. Ingen skulle få mig att känna rädsla, ingen skulle få mig att vara osäker! Jag skulle kräva natten tillbaka från alla svin. När jag blev 18 kom jag in i verkligheten och insåg att saker inte är så enkelt. Härom kvällen när jag var ute och gick (innan polishändelsen) så helt plötsligt känner jag att någon är bakom mig, mitt hjärta stannade och jag kände för att spy. Men när jag svängde fortsatte mannen att gå framåt. Vad är jag rädd för? Det som alla tjejer fruktar tror jag (killar med). Det gör mig inget om de rånar mig, de får gärna ta allt jag har - så länge ingen rör mig. Så därför använder jag mina nycklar som vapen. För skulle någon attackera mig, ska de inte komma undan lätt.

Vad är ni rädda för?

Kramar

/ Oskar & Tanja


Juicy



Surt.

Efter vintern kommer....



Älska våra fyra årstider!

Det är många som bara gnäller och klagar när det är vinter. Jag förstår er delvis för att känna sig som en stor, vandrande isklamp är knappast superkul men hade egentligen varit underhållande med sommar året runt? Hade vi verkligen uppskattat juni,jul & augusti lika mycket?

Min favoritårstid är helt klart våren -  att se hur allting börjar förvandlas är verkligen underbart. Snön börjar smälta, solen tittar fram lite oftare, folk knäpper upp jackorna, blommor börjar växa upp ur marken ... det finns inget bättre helt enkelt!

Vilken är Er favoritårstid?

Hjälp! En polis vill mörda mig!


(eham... mina ritkunskaper är inte bra, men det ska föreställa jag med nycklarna)

Idag var jag nära på att skada en polis! Men jag skyller det hela på polisen. Jag var ute och gick med mp3 på högsta volym och när jag är ute och går har jag alltid nycklar framme, i fall något skulle hände. (Jag hade överfallsarlam innan, men eftersom jag hela tiden råkade sätta igång det av misstag tog mina vänner det). I alla fall hamnade jag utan att jag märkte det på vårt industriområde i min lilla stad, och helt plötsligt stannar en bil med en man som kollar ut på mig. Det första jag gör är att skrika rätt ut och precis innan jag hugger honom med nycklarna ser jag att det är en polis i en polisbil...


Han börjar skälla på mig för att jag är ute och går ensam med mp3 i öronen och seda körde han mig hem och följde mig till dörren!

Thank God its friday!

/ Tanja


Fördomar? Vi? Absolut inte!



Förutom bloggen är Skype mitt och Oskars kärleksbarn ♥. Och om ni undrar varför mitt efternamn är understryket är det för att ingen av er ska kunna stalka mig nu när jag och Oskar är på väg mot kändisskap.

Kraaaam

/ Tanja


Väderleksrapport



Tänkte glädja er där hemma i Sverige med en liten video!

Tanja är min idol



På bilden extraknäcker Tanja som pokémon på Skånes djurpark -97.

Min stora kärlek


Jag och min kompis Linda vid Madison Square Garden

Tänkte bara ägna ett inlägg åt min stora kärlek. NEW YORK! Jag har spenderat sammanlagt sex månader i New York och jag älskar staden. Jag känner mig hemma i New York och när jag blir en annan person där. I sommar ska jag och Oskar spendera några dagar tillsammans i New York och Washington DC. Vi ska ta in på ett hotel och sedan roa oss som man bara kan i USA. Får ta och skaffa ett falsklägg till Oskar med!



New York gör mig gott, väldigt gott. Och solbränd. Trodde inte att man kunde bli kär i en stad, men vet ni vad? Det går.

New York!!!!
Concrete jungle where dreams are made of,
There's nothing you can’t do
Now you're in New York!!!
These streets will make you feel brand new,
the lights will inspire you
Let's hear it for New York, New York, New York


Kram

/ en halvt sovande Tanja


En riktigt rövarhistoria



Jag fick inspiration till namnet "Smilgropen" när jag gick in på toaletten och fann Tanja liggandes på golvet.

/ Oskar

Vi visste redan då!



Jag och Oskar har länge haft planer på kändiskap! Och jag kan erkänna att Oskar är den snuskiga av oss två ;)

/ Tanja


Man får aldrig vara ifred...



Någon lyckades smygfota mig när jag varit på Ica.
Fan.

/ Oskar

Det är svårt att återgå till livet när man har spenderat tre timmar i Pandora



Om ni inte har sett Avatar gå och se den nu, och har ni möjlighet se den i 3D. Avatar är fantastisk och det ger en en tankeställare. En varning bara... efter att du har spenderat tid i Pandora kommer du aldrig vilja återvända till jorden.

Kramar

/ Tanja


Ja, tänk att leva i värld där allt är verkligt och nära!

Hört på bion


"Om vi tar med oss 3D glasögongen hem kan vi se allt i 3D"


/ En sjuk Tanja

Feminism it is!



Skillnaden mellan män och kvinnor

/ Oskar

Årets modeplagg



Jeansshorts är SÅ 2010

The most important relationship is the one you have with yourself


Idag är det onsdag! Eller som det annars kallas lill lördag.. Vet ni förresten varför det kallas så? Jag kanske är från ett annat århundrande men jag har aldrig förstått det. Är det för att det är två dagar till fredag? Jaja, onsdagar här på Smilgropen är dagar då vi vill att ni alla ska må bättre och jobba mer ert självförtroende. 

Jag har spenderat så många år med att vara onöjd med mitt liv, med mitt utseende, med min personlighet – med allt egentligen. Det är bara så dumt! Det finns bara en person jag ska spendera resten av mitt liv med och det är mig själv. Hur ska man spendera resten av livet med en person man inte tycker om? Det tog mig ett tag att acceptera mig själv, acceptera den personen jag är. Det tog mig ännu längre tid att verkligen älska mig själv och förstå att mina svagheter inte är värre än andras svagheter. Att förstå att mina styrkor är fantastiska! Jag är en bra person och visst har jag mina svagheter men jag är medveten om dem.


Älska dig själv! Var nöjd med dig själv! För att du ska kunna leva livet fullt ut krävs det att du jobbar tillsammans med dig själv. Tänk efter vad andra människor säger om dig, det måste finnas en anledning till att de tycker att DU är fantastisk, snäll, omtänksam och smart. Tror du verkligen att allt blir bra om du bara förlorar några kilo? Eller om du låter håret växa, eller köper nya kläder? Förändring kommer innefrån. Som Baloo sjunger ”Var nöjd med allt som livet ger, och allt du omkring dig ser, glöm bort bekymmer sorger och besvär”. Ge dig själv beröm och kom ihåg:



Kramar i massor!

/ Tanja


En sak vet vi - h*n rakar sig



Tänkte tipsa om en person som jag tycker är väldigt rolig, nämligen Chris Crocker. Ni kanske inte känner igen henom på bilden men om jag nämner "LEAVE BRITNEY ALONE!" så går nog hissen ända upp?

Här är länken till hans Youtube-(k)anal: http://www.youtube.com/user/itschriscrocker
&
Twitter: www.twitter.com/chriscrocker


Vad skulle NI kunna göra för att bli kändisar?

Then I'm walking in Memphis



Detta är låten jag dansar runt i iklädd... eham i alla fall dansar runt i! Så är ni av någon anledning på dåligt humör idag tryck på play och börja dansa! Ha en toppen dag vänner!

Kram

/ Tanja

Ny design!



Nu har vi ny design och vi hoppas på att ni lämnar en kommentar om vad ni tycker! Bättre eller sämre än den förra? :)

/ Oskar & Tanja

Sex och sånt där



Är sex något som du endast kan tänka dig att ha med din partner?

Oskar: Självklart inte bara med min partner. Men det beror på vilket typ av behov man har så klart. Vill man ha passionerat sex är det ju helt klart bäst med en partner, speciellt för att man känner varandra utan och innan. Om man däremot bara vill få "påsen tömd" och kåtheten stillad kan man ta vilket sprutluder som helst då man inte behöver koncentrera sig på vad ens sexpartner tycker är skönt. Det är bara att köra sitt eget race i 110 km/h, köpa en Trisslott och plötsligt händer det.

Tanja: Ja, det är det. Jag har rätt gamla värderingar när det handlar om sex och kärlek. För enligt mig hör sex och kärlek ihop, och one night stand hade jag aldrig haft. Jag skulle aldrig vilja ha sex med någon som jag inte älskar som jag inte litar på och känner in och ut!

Puss och kram!

/ Oskar & Tanja

Tanja Uppmärksammar



Jag ber om ursäkt för min frånvaro! Som tur har ni min kära Oskar som underhåller er. Idag är det tisdag vilket innebär att det är min dag att uppmärksamma något! Inte heller idag tänker jag uppmärksamma nyheter, det sker på torsdag! Utan istället drömmar.

Jag är "the gueen of dreams" i alla fall enligt Oskar. Sanningen är dock att jag är en drömmare som svävar i de blå. Det är en av mina värsta egenskaper men också en av mina bästa. För utan mina drömmar hade jag aldrig varit här jag är idag. Länge var min högsta dröm att bli generalsekreterare för FN och människor skrattade när de hörde det, och det gjorde enbart mig mer motiverad till att verkligen bli det. Jag insåg väldigt snabbt att det kanske var lite överdrivet att säga att man ska bli generalsekreterare för FN och jag har nu skapat mig en ny dröm.

Nu kanske ni sitter där och tänker "vad fan är det hon ska uppmärksamma?" Svaret på den frågan är att våga drömma, våga ha stora och knäppa drömmar. Våga drömma om att ni ska bli hollywood stjärnor, våga drömma om att plugga i Australien eller bli den första kvinnliga statsministern! För utan våran drömmar hur ska vi då komma framåt? Hur ska vi då våga att ta stora chanser?

Va inte nöjd med lite när du kan ha så mycket mer. Du har bara ett liv, se till att leva det då. Se till att drömma. Se till att uppfylla drömmarna.

Dream on!

/ Tanja

Inte ska du vara ledsen...



Äsch, upp med huvudet Tanja!

Redan varit vaken i en timme


God morgon solstrålar! Hoppas att ni får en bra dag allesammans ♥

/ Oskar

Hur tänkte du där?...



Man kan ju undra vad det var för blindstyre som satte upp den där... ;)

/ Oskar

Veckans Utmaning!



Idag är det måndag vilket innebär att helgen är över men sörj inte för det! Idag kommer veckans utmaning!
Denna veckan ska vi lära oss dansen till Beyonces - All the single ladies. Beviset kommer i en video.

Ha en fantastisk glad kväll nu!

Kramar!

/ the crew


Dags igen


OK, råful header igen men jag testar mig fram! Hur som helst så har ni nog märkt att vi inte har haft "Oskar/Tanja uppärksammar" varenda dag och själv är det på grunda av att det blev för mycket. Lagom är bäst, i alla fall i Sverige.

Idag vill jag uppmärksamma att allt för många människor tar personer i sin omgivning för givet. De är en del av ens inrutade vardag som man inte funderar på något nämnvärt, trots att de ligger en nära om hjärtat. Ibland måste vi stanna upp och reflektera över vilka människor som betyder något och även visa vår uppskattning. Det behöver inte vara en flashig bukett med sjutusen blommor i, det räcker med ett SMS!

Min mamma fick besked i december att hon hade bröstcancer och hela min värld stannade upp och hemska tankar gick igenom mitt huvud. Min mamma som alltid varit där för mig, varje dag i hela mitt? När någonting förändras i ens liv, t.ex. att en nära anhörig blir sjuk eller går bort får man ofta ett annat perspektiv på hur man skall värdesätta saker. Jag försöker numera berätta för folk att de är en viktig dela av mitt liv.

Just nu bor jag i Tyskland och här om dagen fick jag ett sms av min mamma som löd så här: "Kära Oskar. Jag älskar dig över allt annat i hela världen. Räknar dagarna tills du kommer hem. Kram." Det gjorde hela min dag underbar och jag blev så lycklig.

Vad du bör göra nu är att ta upp din telefon och skicka ett liknande sms, eller säga det öga mot öga. Imorgon kan det vara för sent.

/ Oskar

Om det hade varit efter en god sak.... men icke.



Sitter här och jobbar (dricker kaffe) i soffan och plötsligt fick jag en sån djävla smärta i röven. Har ni också kännt det någon gång? Liksom INNUTI röven, i det svarta hålet! Skitmärkligt.

Hoppas att ni får en god start på veckan allihopa ♥

/ Oskar

Resultat av Veckans Utmaning


Hejsan! Idag är det söndag - men även om Gud vilade den sjunde dagen gör vi inte det! Vi publicerar istället veckans utmaning som den här veckan var att sjunga Charlotte Perellis "Hero" i acapella!

Enjoy.. (och undvik hög volym på Tanjas klipp!)



 

Skyll inte ER död på MIN sångröst

 

Kram!


Dumma saker Tanja har sagt del 2

Jag åker väldigt mycket buss och då lär man känna busschaufförerna. I alla fall så hade jag en dag bestämt mig för att gå hem en dag men orkade inte riktigt hela vägen (3 mil).



Busschaufförern "Vad man hämtar dig på många olika ställen! Har aldrig hämtat dig här ute innan"
Tanja "Ja du vet, jag är verksam på många ställen"


Behöver jag ens skriva något?

/ Tanja


Kvinnor borde styra världen!



Jag och Magdalena har en enkelt lösning till Isarel - Palestina konflikten! De borde ta Oskars råd (kolla in hans videoinlägg)

Kärlek för världen

/ Tanja

We know you'll like it



New topic! Vi tänkte bredda bloggen med ytterligare ett påhitt per vecka; manligt vs. kvinnligt. Vi tar upp olika ämnen (mer eller mindre seriösa) utifrån vår egen köndsidentitet och/eller sexuella läggning. Veckans fråga är:


Vad tänder du på?


Tanja: Jag tänder på musikaliska killar, killar som kan sjunga och spela något intrument. Det spelar ingen roll vem killen är, kan han sjunga och spela gitarr så blir jag svag i knäna. (Jag tänkte skriva så faller jag på knä - men eftersom jag känner Oskar vet jag att han skulle misstolka det). Något annat jag tänder på är ögon! Innan kunde jag aldrig se människor i ögonen för det kändes som de kunde se in i min själ. Och det är det som jag har insett med killar med. Har de vänliga och glada ögon (gärna stora bruna) så faller jag. Långa killar med - för jag är rätt kort själv och en lång kille känns beskyddande. Så vem skulle min drömkille vara? Jag skulle säga Corbin Bleu! Han har allt jag vill ha i en kille.

 

Oskar: Allt som rör sig. Jag är definitivt är en rövmänniska. Det bästa med rumpor är att där det finns folk finns det rumpor, dessutom synliga oavsett årstid! Kvinnor som har stor rumpa är fina som snus och killar ska ha lite plut men det ska inte se ut som att Kissies silikonbröst har hamnat där bak. Dialekter är väldigt sexiga, framför allt Malmöitiska utan skånska ord. Något som också är i ögonfallande på folk med snopp är läppar... Gud vad porrigt! Speciellt med ett fläskigt leende på det. Sist men inte minst är alla människor som arbetar för en bättre värld, t.ex. Rädda Barnen, Green Peace etc. grymt attraktiva. Rawr! I framtiden kommer ni att se mig med Alexander Rydback kanske? Inte fan vet jag, kändiskar + Oskar = osant

 

/ Tanja & Oskar


Moi


Nej jag är inte alls skåning!



Mitt första videoinlägg (imorgon är mitt andra då veckans uppdrag var att sjunga "Hero"). Så var snälla... och klaga inte på min skånska. Då slår Oskar er =)

Pussillipusspuss

/ Tanja

Vår lilla historia

Ni undrar kanske hur vi, Tanja och Oskar, blev vänner med varandra? Inte? Häng inte blygläpp för det!
Det hela började med att Oskar var en förvirrad niondeklassare som stod i valet och kvalet mellan vilket gymnasium han skulle gå på år 2006. Han bestämde sig för att våldgästa Humanus gymnasium i Lund under ett Öppet hus – där möttes han av en social stormvind (Tanja) som agerade sugar mom under kvällen. När Oskar lämnade postens gamla lokaler kände hans sig väldigt tillfredsställd!
Nästa gång vi sågs var en griskall dag i januari då Simple Plan (Oskar trodde att det var hetero att lyssna på dem. Det borde ha klassats som en fatalt misslyckad uppfattning) skulle spela på Kulturbolaget i Malmö. Små ”alternativa” barn som vi var, flamsade vi runt i kön i några timmar innan vi blev insläppta (i vanliga fall brukar vi bli utsläppta och varifrån kan ni nog gissa själva!). Tanja använde utpressning á la maffia för att få Oskars  e-mailadress  och efter det höll vi helt enkelt kontakt via msn.
På hösten 2006 började den lite smyghomosexuella killen på Humanus vi fick en glädjeorgasm för att våra personligheter verkligen matchade varandras. Efter ett tag började Oskar på en annan skola och vi träffades inte regelbundet, dock bibehöll vi kontakten. Nu är vi fyra år närmre döden och för varje år som har gått har vi bara blivit mer och mer thighta. Anledningen? För att vi båda är lika galna och att vi har tillit till varandra! Dessutom kan vi diskutera en massa olika saker – vi har flera gemensamma nämnare förutom humorn. När vi båda befann oss i USA i somras hade vi inte pratat på ex antal månader men det hindrade inte att Sveriges svenskaste blatte och white trash-Tanja roade sig via Skype. Att kunna göra något sådant utan att det känns spelat känns väldigt viktig i en kompisrelation.
Men varför valde vi att skapa en blogg tillsammans? Dels för att vi kompenserar varandra i skrivsättet. Det som Oskar skriver kanske inte uppfattas som underhållande av en del läsare men å andra sidan älskas kanske Tanjas inlägg av samma personer? Två hjärnor är också mer än en och på detta sätt får vi ett bredare ”utbud”, bådé kvalitativt och kvantitativt och vi kan attrahera en större målgrupp. Bloggen är också ett bra sätt för oss själva att hålla kontakten med varandra då Oskar bor i Naziland och Tanja i Landet Lagom!
Hoppas att ni har läst hela texten, annars kommer vi hemsöka er när vi har dött. Puss ♥
Ni undrar kanske hur vi, Tanja och Oskar, blev vänner med varandra? Inte? Häng inte blygläpp för det!





Det hela började med att Oskar var en förvirrad niondeklassare som stod i valet och kvalet mellan vilket gymnasium han skulle gå på år 2006. Han bestämde sig för att våldgästa Humanus gymnasium i Lund under ett Öppet hus – där möttes han av en social stormvind (Tanja) som agerade sugar mom under kvällen. När Oskar lämnade postens gamla lokaler kände hans sig väldigt tillfredsställd!

Nästa gång vi sågs var en griskall dag i januari då Simple Plan (Oskar trodde att det var hetero att lyssna på dem. Det borde ha klassats som en fatalt misslyckad uppfattning) skulle spela på Kulturbolaget i Malmö. Små ”alternativa” barn som vi var, flamsade vi runt i kön i några timmar innan vi blev insläppta (i vanliga fall brukar vi bli utsläppta och varifrån kan ni nog gissa själva!). Tanja använde utpressning á la maffia för att få Oskars  e-mailadress  och efter det höll vi helt enkelt kontakt via msn.

På hösten 2006 började den lite smyghomosexuella killen på Humanus vi fick en glädjeorgasm för att våra personligheter verkligen matchade varandras. Efter ett tag började Oskar på en annan skola och vi träffades inte regelbundet, dock bibehöll vi kontakten. Nu är vi fyra år närmre döden och för varje år som har gått har vi bara blivit mer och mer thighta. Anledningen? För att vi båda är lika galna och att vi har tillit till varandra! Dessutom kan vi diskutera en massa olika saker – vi har flera gemensamma nämnare förutom humorn. När vi båda befann oss i USA i somras hade vi inte pratat på ex antal månader men det hindrade inte att Sveriges svenskaste blatte och white trash-Tanja roade sig via Skype. Att kunna göra något sådant utan att det känns spelat känns väldigt viktig i en kompisrelation.

Men varför valde vi att skapa en blogg tillsammans? Dels för att vi kompenserar varandra i skrivsättet. Det som Oskar skriver kanske inte uppfattas som underhållande av en del läsare men å andra sidan älskas kanske Tanjas inlägg av samma personer? Två hjärnor är också mer än en och på detta sätt får vi ett bredare ”utbud”, bådé kvalitativt och kvantitativt och vi kan attrahera en större målgrupp. Bloggen är också ett bra sätt för oss själva att hålla kontakten med varandra då Oskar bor i Naziland och Tanja i Landet Lagom!

Hoppas att ni har läst hela texten, annars kommer vi hemsöka er när vi har dött. Puss ♥
/ Oskar & Tanja

Inte slapp i fingrarna i alla fall!

Mordhotelser via fel-SMS känns verkligen som fredag.
Hoppas att ni har haft en trevlig kväll ♥
/ Oskar

Moster Tanja


Jag blev moster för ett tag sedan! Eller hur är min systerdotter söt! Och eller hur är de lika som bär?

/ Tanja


Varje krona räknas!


Idag är det min dag att uppmärksamma något! (och detta är den bästa bilden jag kunde göra... får fjäska med Oskar så han kan fixa en till mig!)

Återigen ska jag inte ta något av nyhetsvärde som fina Oskar gör, utan jag tänkte istället uppmärksamma en sak som ligger mig värmt om hjärtat. Kampanjen Världens Barn! Jag hoppas verkligen ni alla har hört talas om den, annars kan jag berätta att det är en kampanj som radiohjälpen håller och som 15 olika organisationer deltar i. Jag har själv varit delaktig i Världens Barn i snart fem år.

Så varför uppmärksammar jag denna kampanj då? Jo, för den enkla anledningen att jag vill få människor att förstå att varje krona räknas. Ni kanske inte tror det själv, men sanningen är att varje krona är viktig. Vi har alla haft en otrolig tur att bo i ett sådant fantatiskt land som Sverige, för som svenskar har vi haft alla möjligheter i världen. För mig är det darför otroligt viktigt att ge tillbaka.

Denna kampanj är en sammanslagning av organisationer då blandannat, Unicef, Röda korset, IM, Rädda barnen m.m, som alla är bra och trovärdiga organisationer. Pengarna går då till olika projekt som de har ute i världen, för att göra världen till en bättre plats

"Varje krona räknas
tillsammans kan vi
rädda världen
vi kan om vi vill"

Så nästa gång ni ser någon med ett organge band ute i stan! Stanna, ge en krona - eller bara stanna och le mot de människorna som står där utan att få något tillbaka. Jag har som sagt arbetat med detta i fem år och enbart ett fåtal gånger har någon kommit fram och sagt åt mig att de tycker jag gör en god gärning. De flesta springer ifrån en eller svarar något otrevligt.

All kärlek

/ Tanja


Vacker vy



Vi vaknade nyss och kollade på soluppgången. God morgon!

/ Oskar

Bike it


Tanja, vårt barn och jag på (motor)cykelsemester.

/ Oskar

Love for everyone!



Om ni av någon anledning undrar vart jag och Oskar står i gay frågan har ni svaret med en video!

Peace and love for everyone

/ Tanja

Oskar uppmärksammar!



"Sverigedemokraterna kommer inte att presentera någon egen utrikespolitik till valet."
. Så inleds Sydsvenskans artikel om hur Sverigdemokraterna förbereder sig inför valet i septemer.

Jag blir mer och mer säker över att man ska uppmärksamma SD:s politik, eller rättare sagt omänsklighet, i medierna. Vi behöver inte ha klisterlappar eller dylikt på stan med budskapet att deras politik är inskränkt och bygger på okunskap. Att de är rikspuckon visar de så bra själva.

Genom att inte presentera en utrikespolitik visar de det svenska folket att deras politiker tänker med ett tunnelseende och för att kunna bygga upp en bra inrikespolitik måste man ta ställning till vad som händer i omvärlden. Att Jimmy Åkesson dessutom inte förnekar att hans parti vill bekämpa islamism gör inte att den invandrarfientliga bilden av honom ändras åt det positiva hållet.

Vad tycker NI?


Over and out
/ Oskar

En påminnelse



Med ett leende på läpparna kommer dagen bli roligare!

Kram

/ Tanja

Dumma saker Tanja har sagt del 1


Skypekonvention mellan mig och Oskar någongång i sommar


Jag är känd för att säga dumma saker utan att mena det.... det bara sker liksom...grodor är vad man kallar det?

/ Tanja

New thing


Hej hopp, vitingsnopp! Idag är det som bekant onsdag och vad passar bättre mitt i veckan än ett tips om att rycka upp sig? Inget så klart :)

Jag och Tanja är inga livscoacher och planerar heller inte på att bli (?) det. Däremot är en av de viktigaste grejerna i livet att må bra och att ha en hälsosam syn på sig själv, både psykiskt och fysiskt. Självklart kommer inte våra tips att fungera för varje enskild individ - vi utgår helt enkelt ifrån vad som boostar våra självförtroenden och hoppas att vi kan peppa någon!

Veckans tips: En del människors självförtroende är inte på topp pga det sjuka idealet om hur en kvinno/manskropp skall se ut - man har komplex för sin kropp helt enkelt. Jag har själv ingått i den kategorin och håller fortfarande på att klättra upp ifrån det mörka hålet. Innan köpte jag alltid svarta eller genomgående mörka kläder, helst en eller t.o.m. två storlekar större, allt för att inte mina manspattar och hullet på magen skulle synas. Resultatet? Det såg ut som att hela jag var två storlekar större istället! Min bästa vän tvingade ut mig på shoppingrunda med henne och hon fick välja kläder och storlekar. Jag blev inknuffad i omklädningsrummet och jag gnällde som en gris på väg till slakt - "Jag ser så tjock ut"," Man ser ju bilringarna" m.m. Men hon gav sig inte och resultatet av dagen på stan blev klädesplagg som jag aldrig i livet skulle ha köpt om jag varit ensam, t.ex. cardigans och definitivt inte i storlek X. Efter ett par liknande shoppingrundor blev mitt självförtroende bättre och bättre och jag kom oväntat på mig själv att ropa "Herre Gud vad snygg" till ett plagg som jag skulle tänkt mig själv som en falukorv i innan.

Summan av kardemumman; Ta med en kompis som känner dig väldigt väl och låt honom/henne välja kläder åt dig för att åtminstone se resultatet! Fråga gärna varför h*n tycker att just det plagget passar dig. För stora kläder resulterar i att du ser ännu större ut (och om din självkänsla ger vika på grund av just vikt) så tänk på att välja kläder som framhäver iställte för att dölja. Och nu vill jag bara tillägga att jag är en kille som bryr mig 0% om mode i övrigt.

Kram,
/ Oskar

Vad man kan få på (h)julafton.



Vägverket och socialstyrelsen ringde nyss och berättade varför Tanja inte får ta körkort. Nu förstår jag varför.

/Oskar

Borde jag bli orolig?



Fick detta sms från Oskar... borde jag vara orolig? Man blir ju rädd när polisen är inblandad.

/ Tanja

Rädda Willy



Kom igen nu Greenpeace, save the whales.

(fast denna gång ska ni spränga fängelsmurar istället för båtar)
/Oskar

Tanja Uppmärksammar!


Tills nästa vecka lovar jag att fixa en ny och bättre bild! Men idag är det min tur att skriva om något som jag tycker är viktigt att uppmärksamma!

Svenskar.

Jag kanske inte kan säga att jag har sett stora delar av världen däremot har jag rest en del. De senaste två åren har jag spenderat sommaren i New York, min fristad. Människorna i New York är fantastiska, snälla, hjälpsamma, trevliga, roliga och det viktigaste av allt pratglada. De är inte rädda för nya människor och på tågen börjar alltid någon prata med en. Sen har vi Sverige - där vi försöker undvika varandra så gott det går, har väldigt sällan tid med våran medmänniskor och går man på stan och ler mot människor ler de väldigt sällan tillbaka.

Varför är vi så tråkiga? Varför kan vi inte vara som amerikanare eller ännu bättre irländare? Varför undviker vi varandra på tågen, på stan? Varför är inte vi hjälpsamma och glada? För mig har det blivit en liten chock att bli bemött med sådan omtänksamhet i New York. Människor som helt spontant säger att man är söt, vilka fina kläder man har, eller vill veta allt om vem man är och vad man kommer ifrån. Jag älskar det och tror det är en del av anledningen till att jag trivs så bra i New York.

Vad tror ni är anledningen till att svenskar är så rädda?

/ Tanja


Guten morgen!



En vardaglig konversation mellan Tanja och mig

/ Oskar

Klart Afrika är ett land? Eller...?

Min lillasyster är nog den roligaste personen som finns. Idag konstaterade hon att Afrika är ett land och när jag försökte förklara att Afrika är en kontinent gav hon mig en idiot blick och sa "Vad är en kontinent?" Eller hur är min 18 åriga lillasyster rolig?

(den enda sanna skrattet är skrattet på någon annans bekostnad)

/ Tanja



Oskar uppmärksammar!



Först, ursäkta för den extremt fula bilden, man skulle nästan kunna tro att varningstriangeln syftar på min bild, haha. Hur som helst, varannan dag kommer jag och Tanja att skriva om någonting som vi vill uppmärksamma. Det kan vara någonting ifrån etablerade- eller sociala medier, vardagsupplevelser eller diverse andra källor. Idag är det min tur så då sparkar vi igång det!

Aftonbladet skrev idag om elever som betygsätter lärarna.

Enligt min mening så är det en möjlighet för lärarna att utveckla sig då alla klasser lär sig på olika sätt. Som under gymnasietiden hade vi en fantastisk samhällsorienterad lärare som verkligen lyssnade på hur vi bäst tog in nya kunskper. Majoriteten (?) av människorna i vår klass var mer kreativa så tillexempel gjorde vi teater av vissa uppgifter etc. Att betygssätta lärarna ser jag helt enkelt som ett sätt att ge feedback och det får nog de flesta inom alla yrken? Det är trots allt eleverna som är lärarnas målgrupp. Å andra sidan så är ett potentiellt problem att den ev. negativa kritiken inte blir konstruktiv om en elev har ett horn i sidan till sin lärare pga dåliga resultat på prov eller dylikt.

Min åsikt är alltså; Ja, elever, ifrån högstadieålder och uppåt bör få lov att betygsätta de personer som undervisar, dock ska lärarnas löner inte baseras på feedbacken.

Vad tycker NI?

Vågar vi?

Vi tänkte köra med en grej som vi kallar för "veckans utmaning". Då utmanar jag och Tanja varandra genom att vi ska genomföra mer eller mindre pinsamma saker. Resultatet redovisas på söndag samma vecka i form av antingen foto eller film.
Veckans utmaning: Sjunga Charlotte Perellis "Hero" acapella

Mission impossible – make the Swedish people smile

Var ärliga, eller hur är ni trötta på alla modebloggar? Bloggar som bara speglar personers yttre och obetydliga saker som kläder! Här på smilgropen slipper ni alla obetydliga saker! Här kommer Tanja Hansson och Oskar Nilsson skriva om de glada sakerna i livet.


Oskar Nilsson, 11 snabba frågor

Finns Gud?
Gud är en låtsaskompis för vuxna

Var kommer barn ifrån?
Helvetet

Viker eller skrynklar du toalettpappret?
Skrynklar

Vad har du emot mänskligheten?
Att den är totalt jävla intelligensbefriad i allt för många fall

Borde vi utrota valarna?
Jag har ingenting emot feta människor.

Bästa känslan?
När man är bajsnödig och man PRECIS hinner sätta sig innan det kommer.

Din första tanke när du tittar dig i spegeln på morgonen?

Spegel , spegel på väggen där. Gör mig till en vacker människa

Får jag ta dig på brösten?
Jättegärna, helst den högra

Hur slår du dina barn?
Livrem á la 40-tal

Om du fick göra vad du ville med Carola, vad skulle det bli?
Krossa henne med ett altare

Är du bög eller människa?
Homo... vad?


Tanja Hansson, 11 snabba frågor

Finns Gud?
Ja, Gud finns

Var kommer barn ifrån?
Storken?

Viker eller skrynklar du toalettpappret?
Skrynklar

Vad har du emot mänskligheten?
Människor som hatar och är okunniga.

Borde vi utrota valarna?
Nej!

Bästa känslan?
Att gå utanför Pennstation i New York och andas in avgaserna.

Din första tanke när du tittar dig i spegeln på morgonen?

OMG, jag ser ut som ett troll

Får jag ta dig på brösten?
Nej... pervo!

Hur slår du dina barn?
Jag slåss inte

Om du fick göra vad du ville med Carola, vad skulle det bli?
Ge henne en välbehövd kram

Är du bög eller människa?
Människa med bögiga tendenser

Enjoy !

/ Tanja och Oskar